Hudvård Esse

Esse Intro (Hudanalys, konsultation och produkt rekommendation), 30+30 minuter 700:- 

För Dig som antingen vill byta till Esse Probiotic Skincare, utveckla Din hudvårdsrutin eller vill veta vad precis Din hud behöver. En kortare behandling (30 min) med avsminkning, hudanalys, peeling och passande vårdande produkter. Avslutas med en konsultation där Du tillsammans med Din terapeut lägger upp en passande hudvårdsrutin med Esse probiotiska produktsortiment. 

 

Esse Signaturbehandling ansikte ”Liten” , 60 minuter 1.025:-   

Balanserande behandling med produkter efter hudtyp och tillstånd. Välj mellan skalpmassage eller brynplock. Denna behandling är utan ånga och portömning vilket gör den till en lite mysigare behandling och den känns som en enda lång välgörande ansiktsmassage. Dofterna och känslan av dessa produkter när de läggs på huden är inget annat än underbar. Inkluderar även en optimalt resultatgivande Ampull. Ampullen består av probiotika, prebiotika och högpresterande växtextrakt som läggs på flera gånger i behandlingen som ett serum. Ampullerna finns i fem varianter och terapeuten avgör vilken som passar Din hudtyp bäst.

 

Esse Signaturbehandling ansikte ”Stor” , 80 minuter 1.300:-

Balanserande behandling med produkter efter hudtyp och tillstånd.  Välj mellan skalpmassage eller brynplock.  Denna behandling är med ånga och portömning för Dig som behöver en djuprengöring. Inkluderar en optimalt resultatgivande Ampull. Ampullen består av probiotika, prebiotika och högpresterande växtextrakt som läggs på i slutet av behandlingen som ett serum. Ampullerna finns i fem varianter enligt nedan.

 

Kort behandling med ampull, 20 minuter  510:-

Rengöring, återfuktning och applicering av Ampull samt övriga passande produkter efter hudtyp.

 

Esse Intensity behandling, En extremt intensiv rynkreduktion (stramar upp) ”Askungebehandling” effekten håller i sig 12–24 timmar, perfekt att göra innan kommande festligheter.

Esse Hyaluronic behandling, Tillför fukt och hjälper cellerna att själva skapa mer fukt. En lugnande och intensivt fuktgivande ampull för torr hud med rynkor. Märkbar effekt!

OBS! Hyaluronsyra och Probiotika 50/50

Esse Hydroboost behandling, En snabb fuktboost men även långsiktigt verkande. För känslig, lätt irriterad och skadad hud. Myrothamnus Flabellifolia (Uppenbarelseväxten) innehåller 30% mer antioxidanter än grönt te och är största ingrediensen i denna ampull.

 

Bright Ampull Kur           2.795:-

Kurbehandling. Speciellt lämplig för en solskadad hud med pigmentfläckar.

Kur inleds med AB 80 minuter därefter 25 minuter tre veckor i följd.

Clarifying Ampull Kur   2.795:-

Ger bäst resultat som kurbehandling men fungerar även vid enstaka tillfälle. Ger en djupt utrensande samt lugnande effekt upp till 3 dygn efter behandling. Passar på en oren hud, även känslig.

Kur inleds med AB 80 minuter därefter 25 minuter tre veckor i följd.

 

Probiotic Reset Anti-Ageing Kur                        3.500:-

Probiotic Reset Sensitive Kur                             3.750:-

 

Kur inleds med AB 80 minuter därefter 25 minuter tre veckor i följd

Probiotic Boost innehåller mer än 10 miljarder levande Probiotika per ml och kommer i en vattenbas. Den här nivån med levande Probiotika är för hög för en daglig användning, men när den används en gång per vecka under 4 veckor så kan denna nivå av Probiotika skapa en ”Probiotic reset” för hudens mikroflora. Denna Probiotic Reset skapar en ”ny normalnivå” av mikrober som resulterar i en mindre reaktiv hud som samtidigt saktar ner åldrandeprocessen.

Produkten är idealisk för såväl åldrande hud som för hud med en mikrobiell obalans.

Reset-Kur enligt ovan kan utföras 1 gång per 6 månader

 

AKNE

Acne är en komplex sjukdom som kan uppkomma av flera olika anledningar. I extrema fall kan det vara nödvändigt med medicinering, men i allmänhet kan huden få tillbaka sin balans genom att återställa den normala balansen av hudens mikroflora. Detta kan göras genom några grundläggande livsstilsval och genom att vara noggrann med de produkter som appliceras på huden.

Här är några tips på hur man kan diagnostisera acne

Tonårsacne

 • Huden får lätt ärr
 • Förtjockad hy
 • Tilltäppt hy
 • Pormaskar
 • Finnar

 

Vuxenacne

 • Hormonell acne drabbar ofta hakan, käklinjen och halsen.
 • Liten mängd pormaskar
 • Huden ser glansig och fet ut men känns spänd

 

TORR HY

Torr hud kan orsakas av flera olika faktorer. De vanligaste faktorerna är oljemängden på huden och skyddet av hudens barriärfunktion. Båda dessa kommer att avgöra takten av ”Transepidermal Water Loss (TEWL)” – den takt som vattnet avdunstar genom huden.

Huden är dynamisk och reagerar på sin omgivning. Om du använder produkter som innehåller mycket oljor som inte tränger igenom huden, så kommer huden att reagera genom att minska produktionen av talg. Detta innebär att om du slutar använda oljebaserade hudvårdsprodukter, kommer din hud vara torr i några dagar till dess att den börjar producera sin egen talg igen. Det är värt att ha torr hud i några dagar för att bryta hudens beroende av tillslutande oljor.

Ledtrådar för Diagnos;

Det finns två typer av torr hud – lipid torr hud och uttorkad torr hud. De två är ofta kopplade, men vi har separerat dem för en enklare förklaring

Lipid Torr:

 • Matt hud med minimalt fett
 • Har en tendens att se matt ut
 • Kan vara grov och fjällig
 • Är ofta känslig
 • Känns spänd efter rengöring
 • Rödaktiga fläckar med synligt tunna kapillärer
 • Milia förekommer ofta vid käkbenet och runt ögonen
 • Ofta fina linjer i huden vid tidig ålder

Uttorkad:

 • Huden är stram
 • Visar fina linjer i huden
 • Hud som är benägen att åldras tidigt
 • Tunna kapillärer är ofta synliga
 • Reagerar lätt vid extrema klimatförhållanden

 

FET HY

Fet hy motverkar kroppens ålderstecken men överdrivet fet hy kan påverka hudens hälsa.

Många människor tror att deras hud är fet när huden uppvisar bara ett fåtal tecken på detta. Hudterapeuter har ofta svårt att övertyga en kund om att ta bort allt fett från hudens yta (stripping) inte är den bästa lösningen på problemet.

Ledtrådar för Diagnos;

Godartade mikroorganismer på huden livnär sig på kroppens överflödiga olja och dessa nyttiga bakterier måste vårdas. Nedan nämns några av de symtom man bör hålla utkik efter vid fet hy

 • Lätt förtjockning av huden med öppna porer
 • Svårt för sminket att få fäste
 • Komedoner (pormaskar)
 • Talgkörtlarna producerar för mycket olja, huden blir fet och porerna igensatta
 • Hy som lätt får blemmor och ojämnheter

 

PIGMENTERING

Problem med pigmentfläckar uppstår på grund av oregelbunden avlagring av melanin i huden.

Detta kan vara genetiskt eller så kan det uppkomma genom externa och mer kontrollerbara omständigheter. Melanin avsätts i huden genom melanocyter. Dessa celler har förlängningar som kallas dendriter. Dendriterna sätter in melanin via melanosomer som fungerar som en transport genom huden. Melanocyternas ohälsa är orsak till de flesta pigmenteringsproblem som kan uppkomma i huden.

Ledtrådar för Diagnos;

Pigmentsjukdomar kan delas in i hypopigmentering (ljusa fläckar) och hyperpigmentering (mörka fläckar). Fläckarna kan vara stora (t.ex. vitiligo) eller så små att de knappt är märkbara. Det finns mer än 70 olika pigmentsjukdomar. Alla kan inte alla nämnas här men det finns några vanliga gemensamma orsaker.

 

KÄNSLIG HY

Mer än halva befolkningen i USA säger att de har känslig hy och andra industriländer visar på liknande statistik. Vi tror att detta kan bero på produkterna de använder och att det sker en gradvis försämring av hyn.

Om du reagerar på en produkt, läs igenom innehållsförteckningen noga för att lista ut vad som orsakat den. Sluta även använda de sprayprodukter som du vanligtvis använder. T.ex. parfymer, toningssprayer, hårsprayer, m.m. Tänk på att reaktionen kan ha orsakats av ditt schampo, balsam eller din duschtvål. Du bör även kontrollera ditt tvättmedel/sköljmedel.

Ledtrådar för Diagnos;

 • Huden blir irriterad efter applicering av produkten
 • Tendens till rodnad
 • Lätt irriterad och rödflammig hud vid stress
 • Lätt uppkomst av ärr och märken

 

ÅLDRAD HY

Du kan fördröja ålderstecken på huden genom att välja en sund livsstil samt använda hudvårdsprodukter som tillför generösa mängder antioxidanter och andra substanser till huden.

De flesta tänker på två primära ålderstecken i hyn – rynkor och slapp hy. Bägge dessa är beroende av strukturen av kollagen och elastin i huden och dessa är i sin tur beroende av ett flertal andra faktorer.

En tumregel säger att om barriärfunktionen fungerar dåligt och huden är inflammerad så åldras huden dubbelt så fort som normalt. Så se till att optimera din huds hälsa innan du börjar behandla symptomen.

Ledtrådar för Diagnos;

Här är några vanliga ledtrådar

 • Horisontella linjer runt ögonen
 • Fördjupade nasolabiala veck (den linje som går från utsidan av varje näsborre ner mot munnen)
 • Minskad elasticitet i hyn
 • Tunnare hy
 • Minskad muskelmassa och slappa muskler
 • Ojämn pigmentering och solkeratos