Fri frakt vid köp över 900 kr Gåva vid köp

Våra ekologiska vägval

Biodynamiskt, ekologiskt och miljöekonomiskt är något som följt oss sedan barnsben så när tillfälle gavs att köpa Salong Vellnez 2011 på Ytterbyvägen så var hudvårdsmärke och inriktning inte svårt att välja. MARIA ÅKERBERG DEEPSKIN ORGANICS var det naturliga och självklara ekologiska valet och detta växer sig starkare hela tiden. De kunder som kom till oss för att handla sökte samtidigt även andra ekologiska produkter och på så sätt började vårt letande efter en större bredd vilket har blivit en stark drivkraft. Hösten 2017 utökade vi med produkter och behandlingar från det världsunika probiotiska hudvårdsmärket ESSE.

Vi är extremt noggranna med produktinnehållet och många leverantörer faller bort p.g.a att det inte är tillräckligt ekologiskt eller miljövänligt i våra ögon. Vi vill samtidigt i så stor mån som det är möjligt ta in när- eller svenskproducerade produkter. Att leta och hitta guldkorn i form av specialinriktade eller små leverantörer och producenter som dagligen brinner för det miljövänliga gör det naturligtvis extra roligt att prata om just dessa produkter.

Miljön runt våra kunder och personal är viktig och därför har vi nu inför vår flytt till den nya lokalen lagt mycket tid på att hitta miljövänligt hållbar eller ekologisk inredning, något som visade sig inte vara helt lätt i alla moment men vi har lyckats väl.

Vi har bl.a i vår byggnation inrett med Svanen-märkta snickerier, miljömärkta golv men även att vissa golv är av linoleum som är ett av de bästa golvmaterial som finns vid produktion, användande samt avfallshantering.

I det dagliga använder vi naturligtvis själv på Vellnez de produkter vi saluför i vårt dagliga arbete så som t.ex. vid städ och tvätt.

Övriga exempel på miljövänliga val vi lyckats med är bisfenolfria kassakvitton, miljövänlig kopieringstoner, ekologiska personalkläder, namnbrickor och presentkort i återvunnen plast, AAA-vitvaror, Fairtrade-producerade kundkorgar, eko & återvunnet papper i t.ex. visitkort, papperspåsar samt mycket mer.